admin/ május 30, 2018/ Uncategorized/ 0 comments

2018. május 27-én a Magyarországi Légimentésért Alapítvány meghívására a légimentők Budaörsi Bázisán járt Csuja Imre színművész, érdemes és kiváló művész feleségével.

A meghívás hátterében az alapítvány kuratóriumának és alapítójának az a szándéka állt, hogy megkeresi a kedvelt és népszerű színművészt és a támogatását kéri az alapítvány céljainak eléréséhez.

A látogatás során a bázison szolgálatot teljesítők rendkívül aktív segítségével a színművész úr betekintést nyert a légimentők mindennapi munkájába. Testközelből láthatta a mentőhelikoptert és megismerhette a rajta dolgozók feladatainak nehézségeit és szépségeit is.

Az alapítvány szorosan együttműködik a légimentést üzemeltető Magyar Légimentő Nonprofit Kft. vezetőivel, valamint a Magyarország hét légimentő bázisán szolgálatot ellátó munkatársakkal.

A Magyarországi Légimentésért Alapítvány célja: A magyarországi légimentés  magas színvonalának megőrzése és fejlesztése, illetve a lakosság egészségkultúrájának javítása. Vallják, hogy a célt megvalósítani csak is együtt, összefogással lehetséges. Jelmondatuk: …hogy mások és túlélhessék!

Csuja Imre színművész úr is ezen célok eléréséhez kíván aktív segítséget nyújtani és az első közös lépések egyeztetése érdekében járt a bázison!

A sikeres együttműködésre garancia a színművész úr tenni akarása és az a szeretet és tisztelet, amivel fogadták ezt a légimentők és az önkéntesek!

Az alapítvány tagjai mind-mind önkéntes munkával végzik tevékenységüket. Jelenleg a legfőbb cél, hogy mind a hét mentőhelikopterre egy-egy kézi ultrahang és egy mellkas kompressziós (LUKAS3) gép  beszerzését elősegítsék, melyhez folyamatosan támogatókat keresnek. Az ország különböző pontjain szerveznek fotókiállításokat, ahol a légimentők mindennapjait, elsősorban a területileg leginkább illetékes légimentő bázist mutatják be.

Közzétette: Magyarországi Légimentésért Alapítvány – 2018. május 27.

 

Share this Post

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*