A Magyar Légimentő Nonprofit Kft. 2009. július 1-től látja el feladatát, az OMSZ Légimentő Kht. teljes jogutódjaként. Elődünk 2006.január 1-én alakult, a magyarországi légimentés biztosításáért. Egy olyan cégről van szó, amelyik az egyik legkritikusabb szakban végez orvosi tevékenységet, betegellátást úgy, hogy munkáját speciális eszközökkel és körülményekhez alkalmazkodva -légijárműveken- végzi.

A 2004-es Európai Uniós csatlakozás, a vonatkozó uniós előírások közelgő életbeléptetése (JAR OPs 3.), az elmúlt időszak sajnálatos légi balesetei (rövid idő alatt 3) megkérdőjelezhetetlenné tették a változás szükségességét a légimentés területén is. Ennek megfelelően 2005 novemberében alakult meg az új, 100 %-ban állami tulajdonú OMSZ Légimentő Kht., majd nemzetközi közbeszerzési pályázatot követően 2006 márciusában megérkezett Magyarországra az első új, az Európai Uniós előírásoknak mindenben megfelelő EC-135 T2 típusú helikopter, melyet 2007-ben további kettő követett. A tender nyertese és így a szerződött partner az osztrák HeliAir Gmbh. lett, amelyik az osztrák autóklubbal (ÖAMTC) Európa egyik legnagyobb egységes helikopterflottáját birtokló és üzemeltető cége.

A Magyar Légimentő Nonprofit Kft. így ezzel az 5 géppel és a nagyjavításon átesett három darab saját, Aérospatiale AS-350B típusú francia helikopterrel képes lett arra, hogy Magyarország területét a lehető legnagyobb mértékben lefedje 7 állandó bázisról, lehetővé téve ezzel a lakosság csaknem egészének 15 percen belüli helikopteres mentéshez való hozzáférését és biztosítva így az esélyegyenlőséget.

forrás: http://portal.legimentok.hu/